Monday, 23 July 2012

Raja Gelek


Untuk entry kali ni aku nak share dengan korang tentang minat aku ... Apa yang aku suka buat time free & tdk begitu free.Haruslah korang teruja nak tau kan sebab korang pun semesti dan pastinya suka buat benda ni jugak.Ianya melibatkan karya seni yang sangat halus lagi xlapok dek hujan xlekang dek panas.Oo yeah!!!

Para pembaca...Ibu2 Bapak2 semua yg ada di sini.......Goyang yukkk !!!!



Sudah tentu perkara yg aku suka n asik2 nak buat tiap2 kali free mahupun ada sedikit kelapangan waktu yg sentiasa berjalan mengikut arah jam , ialah DANCE .... 
Huh ! Mesi korang heksaited dengar ??? kalau xminat pun rasanya korang pun aku gerenti bila dengar je lagu nan hala2 rancak 2 kaki serta bahu turut bergoyang mengikut beat ... Kan3 ??? *kekening
Utk pengetahuan , idola yg aku selalu follow bab2 DANCE  ni haruslah penyanyi POP faling fofular serva felik tidak lain tidak salah satu2nya Lady Gaga lah...coz what the way she dance buatkan aku sangat teruja *sambil terbeliakkan mata nak meniru a.k.a bajet retis.. (Ade Plak Aku Kesah)lalalala... kalau for Local retis aku suka jugak Malysian Dance Queen kita Stacy & group Hip Hop paling top kat Malaysia which is One Nation Emcees ... Diorg ada attitude & gaya tersendiri tatkala tampil di pentas membuat persembahan .. Buatkan mata2 penonton ni xlepas pandang dengan kelincahan & kegedixkan diorg *termasuk Beta =P




So over all entry kali ni , mesej yg aku try nak publish is "Dance For Health" ... X kisah lah kalau org ketawa ke , x chantek ke , mcm itik menari ke or wathever ... kalau korang rasa korang minat and boleh carry on buat benda yg korang asa boleh ceriakan kalbu & mendatangkan manfaat juz proceed .. Okey bebeh !





Last but not least sebagai bukti uji kaji yg telah dibuat dipersilakan menonton persembahan junior "One Nation Emcees (Solo) " aka SS meroyan dlm class bila free .. =P Juz do it bymyself atas dasar minat. Kbaiiiii....



| Versi One Nation Emcees |

video


                                                                  | Versi Iqone Berth |


video




| thanks for watching |

Thursday, 12 July 2012

!! Kaki Meraban !!: | Stacy The MALAYSIAN DANCE QUEEN |

!! Kaki Meraban !!: | Stacy The MALAYSIAN DANCE QUEEN |: Sudah pastinya entry kali ni ku nak bercakap psl penyanyi idola ku 1satunya kat Malaysia ni tdk lain & tdk bukan  Stacy Angie Anam  . Pelik ...

Monday, 9 July 2012

| Stacy The MALAYSIAN DANCE QUEEN |

Sudah pastinya entry kali ni ku nak bercakap psl penyanyi idola ku 1satunya kat Malaysia ni tdk lain & tdk bukan Stacy Angie Anam . Pelik bkn nama dia & itulah yg membuatkan dia seorg yg |unik||energetic||supersonic||bombastic||elastic||plastic| *ehhh...& byk lagi lah "tic3".Aku dah mula terminat dia since AF 6 lagi, 1st impression bila aku tgk dia perform lagu Alicia Keys - No One , aku dah nampak aura2 kebintangan keporpularitian dah terserlah pd dia , so dr situlah ak pun mula lah nak admire nak follow psl karier & kerja2 seni yg dia involve *kekenyits... Xsia2 aku vote (walaupun sekali ja time final) sampai dia jd Juara AF 6 pd musim 2 tau... Sebelum ni xbrp nak obses tgk AF tp sbb ada Stacy aku pun terheksaited jgk la nk tgk performance dia every week... 










After keluar ja dr AF , nama Stacy mula meniti di bibir penggemar muzik tanah air dengan membawa genre muzik tersendiri which is ( Pop Dance ) , bkn spt stereo type kebanyakan bintang2 realiti mee cawan segera yg lain .Duta skincare product  Clinelle  ini mempunyai attitude ,facial expression & vocal projection yg cukup mantap semasa membuat persembahan yg membuatkan org terpesona sekali gus kaki serta kepala pun turut bergoyang seiringan tatkala melihat kelincahan Stacy. |  Alamak Terlebih Sudah  | 







Nama Stacy kian memuncak setinggi Puncak Gunung Kinabalu tempat tanah kelahiran beliau apabila single pertamanya berjaya mara ke peringkat 
AKHIR ANUGERAH JUARA LAGU 
( AJL 23 - Aku Stacy , AJL 24 - Pakai Buang & AJL 25- Jahat )
3 tahun berturut-turut tau nyah, "KAU HADOO" Sedih! Bukan senang nak masuk ke pentas yg penuh berprestij 2 hanya yg terbaik drp yg terbaik shj dpt jejakkan kaki kat pentas itew ... * terlebih lambung plak aku angkat si Stacy ni mcm la ade royalti ke hape ke die nak bg kat aku ( minat pny psl BROS).


Funky look like Britney Spears in ~Toxic~

Time ni body Stacy still hot lg nampak cute ja Stacy dance



Mendapat jolokan sbg Britney Spears Malaysia pd mlm itu tdk kurang ramai yg agk terkezut dgn penampilan Stacy pd mlm 2 dah mcm Hantu Raya & Singa Betina (org cakap bkn aku)
" Kenapa Bah Kau Berubah Kenapa Bah "
| Kimono Moden |
Rami yg pelik sbb Stacy kurang menunjukkan aksi tarian lincahnya spt kebiasaanya.. Jawapannya tny la Stacy sendiri .
Tp pd aku mungkin dia dah give up sbb xpernah pun juri nk bg dia menang
Persembahan Terbaik walaupun dia mampu menari lebih laju drp gasing... *Erk xkena 







Tdk kurang hebatnya penyanyi energetik ini di AJL nama Stacy semakin teguh dlm industri hiburan tanah air kerana beliau berjaya dinobatkan sebagai Artis Wanita Baru Popular di Anugerah Bintang Popular 2008 & juga meraih gelaran Naib Juara MANIA-Mencetuskan-Revolusi-Super-Star .Haiyaaaa wa bkn semmmbang guna lidah saja maaa lu sendri tengok bukti dah ada depan mata maaaa..Puihhhh (buat gaya Sofi Jikan dlm Bohsia 2).
Ini membuktikan bahwasanya Stacy ni memang SUPERB, OHSEM , GORGEOUS , TALENTED , MABLES , PAYMESHH , meshmeshy .. 
* menyembur-nyembur x nak sebut & byk lg lah yg org gelarkan kat Stacy ni.














Even Stacy hanya menerima beberapa anugerah sepanjang 5 tahun perjalanannya sebagai anak seni , itu tdk bermakna beliau tdk hebat di pentas. Beliau sudah punya identiti tersendiri yg tdk sama dgn penyanyi2 lain seangkatannya. Pendek kata yg xseberapa nk panjang she's the 
|ONE IN ONLY| Stacy yg ada kat Malaysia ni. Sebut ja Stacy semua dah mcm kena histeria dlm keterujaan nk tgk performance dia.Aku percaya suatu hari nanti Malaysia akan sedar keberadaan Stacy sbg anak seni yg perlu dihargai & diberi pengiktirafan.
Mulanya nk buat entry pasal Aaron Aziz tp rasanya dah mcm cendawan tumbuh lepas hujan kot lemaklumlah Bintang Paling Fofular kau.
*Maaf entry yg agk bosan bcoz terjaga dr tido pkl 2 pagi terus Mak Jemah karang entry ni sbb termimpi keluar date ngn Stacy.Kbaiiii