Saturday, 1 December 2012


| X PERLU PRODUK RIBU RIBAN

 UNTUK DISUKAI ORANG |


Untuk entry kali ni , tetiba terdetik di hati comelku nk kongsi benda ni , sbb based on aku pny pengalaman hidup selama di muka bumi yg fana lg mencabar ni I think i trust this combination of word la 

"Barang Mahal Tidak Selalu Baik ,
Barang Murah Tidak Selalu Buruk"

So based on that word , thingS that i want to potrait here is apa-apa yg kita pakai kat badan kita ni xsemestinya perlu mahal supaya kelihatan indah di pandangan segenap stalker & che kiah yg sememangnya selalu xpernah berpuas hati dengan kelebihan yg kita ada . So the main point here is kalau kita rasa something tu suite dengan kita just use it . Hanya kita tahu kelebihan dan keistimewaan yg ada pd diri kita , pedulikan carot-carots mak jemah , mak esah , mak joyah kat luar tu yg sememangnya jelly dgn kita sejak dr azali lagi , *sumpah menyams bajet retis je* . Tak kira lah apa pun sama ada dr segi appearence , pakaian , kulit , characteristics korang juz be urself .For me aku ngaku yg barang2 aku yg brand pun boleh kira , sbb aku xpentingkan kemahalan mahupun keeksklusifan sesuatu benda yg aku nk shops , yg penting ianya sesuai dgn tubuh aku yg xberapa nk Haron Ajish tu . Bak kata Maria Elena
* " I buy cheap stuff  , Sorrylah "

Apa-apa pun yg kita buat , ianya haruslah diiringi dengan doa dan mohon dr Allah supaya segalanya berjalan dgn lancar dan diredhainya . So here's the main things yg kita patut dahulukan sebelum buat apa pun pada diri kita .  











InsyaAllah semua org terima kita seadanya .




| THANKS FOR READING |

Friday, 30 November 2012

ANUGERAH JUARA LAGU 27

Entry yg agak spontaneous ni aku adalah kerana keeksaiten aku tunggu AJL 27 next year which will be staged on 6 Januari 2013 dekat Stadium Putra Bukit Jalil bakal menyaksikan persaingan yg tentunya sengit lagi hangit oleh barisan retis ternama di Malaysia ni , mesti korang pun agak heksaited mcm aku jgk kan .Ahak  *gelak gedik* . So antara finalist yg bakal menggegarkan pentas AJL pd paras 72 skalaritcher ialah :  


Idola – Azlan & the Typewriter
Pelangi Senja – Stacy
Terukir Di Bintang – Yuna
Anak Kampung – Jimmy Palikat & One Nation Emcee
Ombak Rindu – Hafiz & Adira
Tanpamu – Amir Jahari
Lagu – Bed Room Sentuary
Teman Pengganti – Black & RJ
Ku Akui – Hafiz
Simetri – Hazama & Amy Seach
Andai Ku Bercinta Lagi – Mojo
Patah Seribu – Shila Amzah

And 4 hangpa alls pny information , mana2 lagu yg aku bold kan tu , adalah mereka yg bakal aku support dikala mereka perform nanti , sbb mmg masa announcement finalis AJL itu hari , aku mmg expect diorg ni dapat , tp sayang sejuta kali sayang aku agak terkilan di sitiuw kerana lagu Stacy - Kasanova yg mmg aku bajet 2013 penuh kondifen akan layak tdk terlayak , kenapakah , apakah , mengapakah juri2 itew begitu tdk kesedaran bahwasanya si getix 2 akan menggegarkan pentas AJL nnt kalau Kasanova nominated , 
p/s : Uolls haruslah setuju dgn propah mohon kaki beta ni kan ? (angkat kaki kalau satuju)


Pelangi Senja : Setasi

Anak Kampung - One Nation Emcees feat Jimmy Kain Pelikat

Ombak Rindu - Hafiz & Adira

Andai Ku Bercinta Lagi - Mojo

Patah Seribu - Sharnaaz Amzah *ehhh
But nevermind ketersentapan aku agak terjururawat di situ sbb ape , ade lg 1 dance group yg turut telah melayakkan diri mereka iaitu One Nation Emcees - Anak Kampung feat Jimmy Kain Pelikat . *ehhh Jimmy Palikat kan *

So yg balance 2 ialah  Andai Ku Bercinta Lagi – Mojo ,Patah Seribu – Shila Amzah ,
Ombak Rindu – Hafiz & Adira.Dah tentu ketiga-tiga lagu ni pun turut menjadi pilihan kalmbu senupari-pari korang jgk kan sbb paham2 lah reputasi dan mutu vokal diorg ni yg bapak mantop gila babs , *untung ada suara boleh meniaga* (xmampooo)
So rasanya aku xkaget plus muka teruja kalau diorg ni bakal mengisi takhta Lagu Terbaik , Persembahan Terbaik , Tempat Ke-3 & Kedua . Kan3 ?


So here is my expectations for AJL 27 winners :

Anugerah Juara Lagu (LAGU TERBAIK) : Andai Ku Bercinta Lagi – Mojo
Tempat Kedua : Ku Akui – Hafiz
Tempat Ketiga : Patah Seribu – Shila Amzah
Persembahan Terbaik : Anak Kampung – Jimmy Palikat & One Nation Emcees /
Ombak Rindu – Hafiz & Adira
So sama2lah kita saksikan nanti mcm mana diorg perform , yg pasti aku akan rebut tix AJL 27 kalau ada contest or lg baguih kalau ada manusia bersayap pepari nak kasi aku tix free *duck face* . 

Thursday, 2 August 2012

Jerawat aka (Cik JE2) TIADA LAGI !!!

Je Je ( Jerawat) adalah benda yg paling aku xsuka bila ia mula berniat utk menapak di ruang kelenjar lapisan abstrak wajah ku ni . Persoalan ade ke orang suka jerawat ??? SAH2 LAH TAK kan nok ? lalala ... Aku juga lelaki yg sudah melangkah ke alam kematangan dalam kebayian ini so adatlah kalau cik JE2 ni nak singgah buat 'port' kat kawah2 wajahku yang sedia ada flawless ni ... =P 
Okokok ... sudah2lah kesilapan tatabahasa yang sungguh mintak terajang 2 kan ... ate  entry kali ni teman nak kabor la pasal " Kepentingan Penjagaan Kulit Wajah " kome2 semua la...Even aku sendiri pun pernah beberapa kali tersadung tersalah terlanjur menggunakan produk khusus penjagaan muka yang salah kot.Biasalah time 'hadek-hadek' baru nak meningkat naik tu , memang semua benda kita nak cuba , try , test ye x ???

:(
Terkezut bukan ???


Mcm2 jugaklah produk yang memperkenalkan aku sebagai "DUTA BUTA" diorang suatu ketika zaman jahiliah dahulu ... Antaranya Maxi Peel , Fair & Lovely , Garnier , Natasya & +++ lagi lah . Tp semua hanya bayar royalti sendirian berhad kerana aku hanyalah sekeping MANUSIA PUTIH yang dijadikan bahan ujikaji sendirian berhad untuk produk-produk tu semua ... Toya hasilnya Non - Hado je ... ( ketertekanan keterlampauan gila babs masa tu )
Time sekolah sebelum hormon ekstrogen segala bagai tu keluar dari tubuh suci ini , * kekepit peha  muka aku memang xada apa-apa masalah langsung.Senang habaq kan level kedua selepas Snow White la kulit time 2 licin bak kulit epal ... * ok aku terima ja kalau korang buat ~ tangan di dada mata ke atas ~. Bila kita dah mula masuk ke gerbang kedewasaan kemerelaan & kegedikkan ni sang JE2 pun mulalah dengan jayanya menyerang secara tidak berhemah ke arah wajah awet muda kita tu...





So selepas beberapa hari ak down ketersentapan  tu , nak dipendekkan citer aku ternampak satu iklan kat tv yg mempamerkan wajah tampan + macho seorang actor yg bernama Aaron Ajish mempropahkan iklan Loreal Men Expert . Sebab apa aku kata "propah" ala orang dah handsome taruk lumpur pun elok ! Kennnn ! Jadi dengan semangat waja lagi berkobar-kobar aku decide untuk try produk ni Loreal-Men-Hydra-Boost + Loreal-Men-Hydra-Energetic .Dengan kegigihan tahap gunung everest tiap-tiap hari aku cuci muka dengan Hydra Energetic lepas tu time malam bila nak tido plak sapukan Hydra Boost yang cool tu ke muka secara nipis.Tujuannya adalah untuk mengecilkan pori-pori muka agar menjadi lebih kecil serta mengurangkan parut-parut jerawat yang sudah lama berumah-tangga di wajah .


Ehh! Mana ade sama lah ... pandai-pandai je korang ... *Mohon terajang





Dan DAN dan  DAN Dan DAN Dan HASILNYA ...
Noted: Loreal xde bayor ape2 loyalti pun kat aku , tp sbb teruja dgn keberkesanan produk diorg aku buat la 
| U SEE U JUDGE |


*aku masa umur 18 time baru habis SPM gitew , sesuci embun x ??? *kekenyits 




Ni paling latest Julai 2012

FLAWLESS ke MARVELESS ke GOHJESS itu semua kerja ALLAH kita manusia hanya mampu berusaha untuk mempersiapkan diri agar tampil lebih berkeyakinan untuk berjumpa dengan orang.Dengar nasihat Mak Jemas yang belum cukup rasa kemasinan garam dalam dunia serba moden ini.Update yang sangat sarat coz u know idea mencurah-curah ketika ketiadaan lecture ni haa kate kau ... Last word ...
Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik >
< Cucilah minimal 5 kali sehari dengan air WUDHU >
 < Jangan langsung dikeringkan, biarkan menitisdan kering sendiri >
 < Lalu ambillah sejadah, SOLAT, ZIKIR, dan DOA >




_________________________________________________________________________________


| THANKS FOR READING |
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Monday, 23 July 2012

Raja Gelek


Untuk entry kali ni aku nak share dengan korang tentang minat aku ... Apa yang aku suka buat time free & tdk begitu free.Haruslah korang teruja nak tau kan sebab korang pun semesti dan pastinya suka buat benda ni jugak.Ianya melibatkan karya seni yang sangat halus lagi xlapok dek hujan xlekang dek panas.Oo yeah!!!

Para pembaca...Ibu2 Bapak2 semua yg ada di sini.......Goyang yukkk !!!!



Sudah tentu perkara yg aku suka n asik2 nak buat tiap2 kali free mahupun ada sedikit kelapangan waktu yg sentiasa berjalan mengikut arah jam , ialah DANCE .... 
Huh ! Mesi korang heksaited dengar ??? kalau xminat pun rasanya korang pun aku gerenti bila dengar je lagu nan hala2 rancak 2 kaki serta bahu turut bergoyang mengikut beat ... Kan3 ??? *kekening
Utk pengetahuan , idola yg aku selalu follow bab2 DANCE  ni haruslah penyanyi POP faling fofular serva felik tidak lain tidak salah satu2nya Lady Gaga lah...coz what the way she dance buatkan aku sangat teruja *sambil terbeliakkan mata nak meniru a.k.a bajet retis.. (Ade Plak Aku Kesah)lalalala... kalau for Local retis aku suka jugak Malysian Dance Queen kita Stacy & group Hip Hop paling top kat Malaysia which is One Nation Emcees ... Diorg ada attitude & gaya tersendiri tatkala tampil di pentas membuat persembahan .. Buatkan mata2 penonton ni xlepas pandang dengan kelincahan & kegedixkan diorg *termasuk Beta =P




So over all entry kali ni , mesej yg aku try nak publish is "Dance For Health" ... X kisah lah kalau org ketawa ke , x chantek ke , mcm itik menari ke or wathever ... kalau korang rasa korang minat and boleh carry on buat benda yg korang asa boleh ceriakan kalbu & mendatangkan manfaat juz proceed .. Okey bebeh !





Last but not least sebagai bukti uji kaji yg telah dibuat dipersilakan menonton persembahan junior "One Nation Emcees (Solo) " aka SS meroyan dlm class bila free .. =P Juz do it bymyself atas dasar minat. Kbaiiiii....



| Versi One Nation Emcees |



                                                                  | Versi Iqone Berth |






| thanks for watching |

Thursday, 12 July 2012

!! Kaki Meraban !!: | Stacy The MALAYSIAN DANCE QUEEN |

!! Kaki Meraban !!: | Stacy The MALAYSIAN DANCE QUEEN |: Sudah pastinya entry kali ni ku nak bercakap psl penyanyi idola ku 1satunya kat Malaysia ni tdk lain & tdk bukan  Stacy Angie Anam  . Pelik ...

Monday, 9 July 2012

| Stacy The MALAYSIAN DANCE QUEEN |

Sudah pastinya entry kali ni ku nak bercakap psl penyanyi idola ku 1satunya kat Malaysia ni tdk lain & tdk bukan Stacy Angie Anam . Pelik bkn nama dia & itulah yg membuatkan dia seorg yg |unik||energetic||supersonic||bombastic||elastic||plastic| *ehhh...& byk lagi lah "tic3".Aku dah mula terminat dia since AF 6 lagi, 1st impression bila aku tgk dia perform lagu Alicia Keys - No One , aku dah nampak aura2 kebintangan keporpularitian dah terserlah pd dia , so dr situlah ak pun mula lah nak admire nak follow psl karier & kerja2 seni yg dia involve *kekenyits... Xsia2 aku vote (walaupun sekali ja time final) sampai dia jd Juara AF 6 pd musim 2 tau... Sebelum ni xbrp nak obses tgk AF tp sbb ada Stacy aku pun terheksaited jgk la nk tgk performance dia every week... 










After keluar ja dr AF , nama Stacy mula meniti di bibir penggemar muzik tanah air dengan membawa genre muzik tersendiri which is ( Pop Dance ) , bkn spt stereo type kebanyakan bintang2 realiti mee cawan segera yg lain .Duta skincare product  Clinelle  ini mempunyai attitude ,facial expression & vocal projection yg cukup mantap semasa membuat persembahan yg membuatkan org terpesona sekali gus kaki serta kepala pun turut bergoyang seiringan tatkala melihat kelincahan Stacy. |  Alamak Terlebih Sudah  | 







Nama Stacy kian memuncak setinggi Puncak Gunung Kinabalu tempat tanah kelahiran beliau apabila single pertamanya berjaya mara ke peringkat 
AKHIR ANUGERAH JUARA LAGU 
( AJL 23 - Aku Stacy , AJL 24 - Pakai Buang & AJL 25- Jahat )
3 tahun berturut-turut tau nyah, "KAU HADOO" Sedih! Bukan senang nak masuk ke pentas yg penuh berprestij 2 hanya yg terbaik drp yg terbaik shj dpt jejakkan kaki kat pentas itew ... * terlebih lambung plak aku angkat si Stacy ni mcm la ade royalti ke hape ke die nak bg kat aku ( minat pny psl BROS).


Funky look like Britney Spears in ~Toxic~

Time ni body Stacy still hot lg nampak cute ja Stacy dance



Mendapat jolokan sbg Britney Spears Malaysia pd mlm itu tdk kurang ramai yg agk terkezut dgn penampilan Stacy pd mlm 2 dah mcm Hantu Raya & Singa Betina (org cakap bkn aku)
" Kenapa Bah Kau Berubah Kenapa Bah "
| Kimono Moden |
Rami yg pelik sbb Stacy kurang menunjukkan aksi tarian lincahnya spt kebiasaanya.. Jawapannya tny la Stacy sendiri .
Tp pd aku mungkin dia dah give up sbb xpernah pun juri nk bg dia menang
Persembahan Terbaik walaupun dia mampu menari lebih laju drp gasing... *Erk xkena 







Tdk kurang hebatnya penyanyi energetik ini di AJL nama Stacy semakin teguh dlm industri hiburan tanah air kerana beliau berjaya dinobatkan sebagai Artis Wanita Baru Popular di Anugerah Bintang Popular 2008 & juga meraih gelaran Naib Juara MANIA-Mencetuskan-Revolusi-Super-Star .Haiyaaaa wa bkn semmmbang guna lidah saja maaa lu sendri tengok bukti dah ada depan mata maaaa..Puihhhh (buat gaya Sofi Jikan dlm Bohsia 2).
Ini membuktikan bahwasanya Stacy ni memang SUPERB, OHSEM , GORGEOUS , TALENTED , MABLES , PAYMESHH , meshmeshy .. 
* menyembur-nyembur x nak sebut & byk lg lah yg org gelarkan kat Stacy ni.














Even Stacy hanya menerima beberapa anugerah sepanjang 5 tahun perjalanannya sebagai anak seni , itu tdk bermakna beliau tdk hebat di pentas. Beliau sudah punya identiti tersendiri yg tdk sama dgn penyanyi2 lain seangkatannya. Pendek kata yg xseberapa nk panjang she's the 
|ONE IN ONLY| Stacy yg ada kat Malaysia ni. Sebut ja Stacy semua dah mcm kena histeria dlm keterujaan nk tgk performance dia.Aku percaya suatu hari nanti Malaysia akan sedar keberadaan Stacy sbg anak seni yg perlu dihargai & diberi pengiktirafan.
Mulanya nk buat entry pasal Aaron Aziz tp rasanya dah mcm cendawan tumbuh lepas hujan kot lemaklumlah Bintang Paling Fofular kau.
*Maaf entry yg agk bosan bcoz terjaga dr tido pkl 2 pagi terus Mak Jemah karang entry ni sbb termimpi keluar date ngn Stacy.Kbaiiii

Monday, 11 June 2012

"Tourist Guide" X Bertauliah di ~Bukit Bendera~

PERCUTIAN Sekangkang KERA ...


   
 Sebetolnya SESI JELAJAH ASIA ni xdirancang pun..Al-kisahnya mornoon (morning >afternoon) yg hening itewww tetibe my phone ringging .. Toot..Tott..*nak jugak sound effect 
 My classmate Atie call ajak pegi ke tempat itew coz belum pernah sampai katenye ... Nama ja oqiang PENANG tapi habok pun tarak ... * geleng2 kapala Anak Mami
So we olls pun berangkatlah ke sana dgn driver abg macho which is BF my classmate la... 








Include: Me,Lutfi,Atie,Asri & Riffaie *rancang pny sakan 2 biji keta n moto2 nk konvoi katenye tp di 
saat akhir terpaksa dibatalkan ...







Pic ni cik Mat Salleh yg tolong amekkan dgn sleng2 Henglish ku suruh die SNAP !!! And U know what he said "Thats Nice Pose" !!! lps 2 we olls pun kembang sekembang bunga taik ayam lah jawabnye ..



Terus terang aku xberapa nk teruja bila sampai ke puncak sbb sebelum ni dah pernah sampai di sini...Tetapi oleh kerana gang2 TING TONG ku yg dr awal perjalanan  asyek pot pet pot pet buatkan keterujaanku datang semula .. *erk over dos x ? 
Sesampai nya we olls di puncak , aku pun mulalah feeling2 jd Journalism xbertauliah... 

                    Camera Rolling ... Screen Take 1 ... Action ...



Helllooo..Assalamualaikum..anda bersama dgn sy lg Airull IqOne minggu ini ,hos anda utk 
"Jelajah Asia" *haktuihhh bla..bla..bla........ (mcm 2 lah lebih kurang) yg kekonon nk jd pengacara sampai kena pangaCAROTTTT....gitew.. KAU HADEEE??? 
Error:Video can't upload coz too much of sensetivity value n most importantly 
KEGEDIKKAN MELAMPAU...tetttt...






Setibanya di Puncak ....



Disebabkan weolls sampai terlalu pagi *tangan di dada mata ke atas so sampai2 je perut pun mulalah berirama senandung semalam...Dengan muka yg agak pailang kita org masuk ke
Cliff Cafe dan Owl Museum utk pekena la apa yg patut baq hiang ...

Perghhhh !!! Menu yg kita org pilih di hari kejadian ialah :
Nasi Ayam Kepak Barbeque = Rifaie
Laksa Penang = Atie & Lutfi

Nasi Goreng Tom Yam = Iolls
Kebab Ayam = Asri


Selesainya melantak lentok apa yg patot diisi 2 , bermulalah sesi "Jelajah Asia" weolls di Puncak Bukit Bendera yg sememangnya INDAH+MEMPERSONAKAN++++itewww...
Berbekalkan DESLER aka  DSLR kepunyaan Asri Zainal, sesi pornography *angkat2 kening LOL
Ehhh..salah! Photoghraphy pun bermulalah dengan jayanya ...

SNAP ... SNAP ... SNAP ... *sampai lebam kebiruan , kelebaman , kematuan


... DIKETERPERSILAKAN TENGOK YE ...









PINTU MASUK : Agak senonoh pose :D 
Next >




 Asri ni mmg xgemor nak bergambaq ... That's y die jd Cik Photographer (xberbayaq) weolls * kelesss x watermark  2 ... lalala
Next >




Yg lain dh penuh 
GAYA ... MUTU ... KEUNGGULAN ... dah 
tp si Opie ni je xon your mark get set go lagi.. buatkan pic ni agak sepoil di situ .. 
Btw not bad la Asri ... :P
Next >




E-class dari hati yg tulus suci ni lah the most GOHJES & PERFECT pic of the day yg kita org hasilkan pd hari too.. Yeay!!!*sambil flip hair 
WHY: suka hati Mak Jemah la nk suka pic ni .. :P








SUDAHKAN KALIAN BERSEDIA????
utk menonton aksi2 akrobatik , photogerdik , menggeletiks we olls ??? 
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... (Nada suara En.Kacang aka Mr.Bean)










After dah penat2,lompat2,lentok2,lentiks2 time to go down ... Hari yg penuh kontroversi lagi hibernasi weolls di atas Bukit Bendera ... Juz one word to describe 
~INDAHNYA CIPTAAN ALLAH~



SEE YOU AGAIN








__________________________________________________________
THANKS FOR READING
-------------------------------------------------------------------------------------------