Thursday, 2 August 2012

Jerawat aka (Cik JE2) TIADA LAGI !!!

Je Je ( Jerawat) adalah benda yg paling aku xsuka bila ia mula berniat utk menapak di ruang kelenjar lapisan abstrak wajah ku ni . Persoalan ade ke orang suka jerawat ??? SAH2 LAH TAK kan nok ? lalala ... Aku juga lelaki yg sudah melangkah ke alam kematangan dalam kebayian ini so adatlah kalau cik JE2 ni nak singgah buat 'port' kat kawah2 wajahku yang sedia ada flawless ni ... =P 
Okokok ... sudah2lah kesilapan tatabahasa yang sungguh mintak terajang 2 kan ... ate  entry kali ni teman nak kabor la pasal " Kepentingan Penjagaan Kulit Wajah " kome2 semua la...Even aku sendiri pun pernah beberapa kali tersadung tersalah terlanjur menggunakan produk khusus penjagaan muka yang salah kot.Biasalah time 'hadek-hadek' baru nak meningkat naik tu , memang semua benda kita nak cuba , try , test ye x ???

:(
Terkezut bukan ???


Mcm2 jugaklah produk yang memperkenalkan aku sebagai "DUTA BUTA" diorang suatu ketika zaman jahiliah dahulu ... Antaranya Maxi Peel , Fair & Lovely , Garnier , Natasya & +++ lagi lah . Tp semua hanya bayar royalti sendirian berhad kerana aku hanyalah sekeping MANUSIA PUTIH yang dijadikan bahan ujikaji sendirian berhad untuk produk-produk tu semua ... Toya hasilnya Non - Hado je ... ( ketertekanan keterlampauan gila babs masa tu )
Time sekolah sebelum hormon ekstrogen segala bagai tu keluar dari tubuh suci ini , * kekepit peha  muka aku memang xada apa-apa masalah langsung.Senang habaq kan level kedua selepas Snow White la kulit time 2 licin bak kulit epal ... * ok aku terima ja kalau korang buat ~ tangan di dada mata ke atas ~. Bila kita dah mula masuk ke gerbang kedewasaan kemerelaan & kegedikkan ni sang JE2 pun mulalah dengan jayanya menyerang secara tidak berhemah ke arah wajah awet muda kita tu...





So selepas beberapa hari ak down ketersentapan  tu , nak dipendekkan citer aku ternampak satu iklan kat tv yg mempamerkan wajah tampan + macho seorang actor yg bernama Aaron Ajish mempropahkan iklan Loreal Men Expert . Sebab apa aku kata "propah" ala orang dah handsome taruk lumpur pun elok ! Kennnn ! Jadi dengan semangat waja lagi berkobar-kobar aku decide untuk try produk ni Loreal-Men-Hydra-Boost + Loreal-Men-Hydra-Energetic .Dengan kegigihan tahap gunung everest tiap-tiap hari aku cuci muka dengan Hydra Energetic lepas tu time malam bila nak tido plak sapukan Hydra Boost yang cool tu ke muka secara nipis.Tujuannya adalah untuk mengecilkan pori-pori muka agar menjadi lebih kecil serta mengurangkan parut-parut jerawat yang sudah lama berumah-tangga di wajah .


Ehh! Mana ade sama lah ... pandai-pandai je korang ... *Mohon terajang





Dan DAN dan  DAN Dan DAN Dan HASILNYA ...
Noted: Loreal xde bayor ape2 loyalti pun kat aku , tp sbb teruja dgn keberkesanan produk diorg aku buat la 
| U SEE U JUDGE |


*aku masa umur 18 time baru habis SPM gitew , sesuci embun x ??? *kekenyits 




Ni paling latest Julai 2012

FLAWLESS ke MARVELESS ke GOHJESS itu semua kerja ALLAH kita manusia hanya mampu berusaha untuk mempersiapkan diri agar tampil lebih berkeyakinan untuk berjumpa dengan orang.Dengar nasihat Mak Jemas yang belum cukup rasa kemasinan garam dalam dunia serba moden ini.Update yang sangat sarat coz u know idea mencurah-curah ketika ketiadaan lecture ni haa kate kau ... Last word ...
Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik >
< Cucilah minimal 5 kali sehari dengan air WUDHU >
 < Jangan langsung dikeringkan, biarkan menitisdan kering sendiri >
 < Lalu ambillah sejadah, SOLAT, ZIKIR, dan DOA >




_________________________________________________________________________________


| THANKS FOR READING |
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2 comments:

  1. pehhh . bapak lahh . :D loreal yg dlm pic tu keh yg iqone gune ? ke ade yg lain ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada yg lain , itulah azimatnya . keh3

      Delete